joi, 9 februarie 2012

De stiut...in web design

Cum putem decide daca un website este mai bun decat altul? Raspunsul este oarecum simplu, un web design intuitiv, simplu si curat, o structura usor de inteles si o functionalitate a site-ului pe placul vizitatorului este secretul din spatele unui bun website. Pentru a va face website-ul remarcat trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte ce tin mai mult sau mai putin de web design:

-Website-ul trebuie sa fie placut la vedere. Impactul vizual este propabil cel mai important factor care ne influenteaza opinia asupra unui produs, in cazul de fata al unui website. In procesul de web design trebuie sa realizam o combinatie placuta de culori incat vizitatorul sa poata citi cu usurinta textul prezent pe website dar si website-ul sa aiba culor placute ochiului.

-Usurinta in navigare. Cand un utilizator viziteaza un website, el stie oarecum instinctiv unde va ajunge daca va da click pe un link. El trebuie directionat cu usurinta catre articolele ce i s-ar putea parea interesante incat sa-si atinga cu usurinta scopul pentru care a intrat pe website.

-Evitati erorile gramaticale! Propozitiile prost formulate sau greselile de ortografie nu numai ca se reflecta negativ asupra proprietarului website-ului dar si asupra web designerului. De exemplu aveti un blog, dupa ce ati terminat de scris articolul asteptati 5 minute si recititi-l, abia pe urma il puteti publica, asigurandu-va ca nu sunt erori gramaticale.

-Incercati sa evitati aglomerarea de elemente grafice in Flash. Chiar daca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte, nu exagerati cu folosirea cestora in web design. Culorile si imaginile prezente pe website trebuie sa fie oarecum limitate si in armonie cu subiectul tratat.

-Informatiile de contact. In special pentru magazinele online, vizitatorii sunt foarte interesati de datele de contact, deoarece au nevoie de lamuriri si au nevoie de impulsuri care sa le ofere increderea de a cumpara de pe website. Incercati sa fiti cat mai detaliati cu informatiile de contact.

Pentru ca un website sa aiba succes, in general ar trebui sa tineti cont de web design si de optimizarea SEO, iar daca aceste 2 aspecte sunt indeplinite cu succes, atunci website-ul va deveni cu siguranta cunoscut.

Niciun comentariu: