duminică, 13 noiembrie 2011

Smartphone: Gadget Sau Unealta

Singurul mare dezavantaj al smartphone-urilor moderne e cu siguranta bateria, iar cea mai buna dovada in acest sens e proaspat lansatul iPhone 4S. Datorita procesorului super puternic, dar si a aplicatiilor care ruleaza in background, in cele mai bune cazuri durata de viata a bateriei in cazul acestui smartphone e de o zi, iar asta, doar in cazul in care functioneaza mai mult in stand by.


Altfel, cum nu prea mai sunt modele de telefoane mobile ieftine si atragatoare, e limpede ca viitorul comunicatiilor rezida in smartphone-uri, tocmai datorita aplicatiilor pe care acestea le ruleaza mai nou, aplicatii ce permit efectuarea unor tranzactii bancare, un time management mai eficient, precum si o comunicarea mai eficienta cu prietenii, rudele sau chiar cu partenerii de afaceri.


Adevarul e ca datorita acestor avantaje apare si pretul relativ mare al acestor telefoane. Daca imi aduc aminte bine dintr-o biografie de-a lui Steve Jobs, motivul principal pentru care marii producatori ca Samsung, Nokia, LG se axeaza pe productia de smartphone-uri si nu pe telefoane mobile simple e tocmai faptul ca adaosul, respectiv profitul e mult mai mare in cazul primelor. De ce? Pentru ca atrasi de mirajul avantajelor oferite de telefoane inteligente ca iPhone 4S sau Samsung Galaxy ACE, clientii pot sa plateasca mai mult, chiar daca pretul unui astfel de gadget e cu mult mai mare fata de telefoanele obisnuite.


Articol scris de Matei

Niciun comentariu: